top of page

Florida

Florida werd op 2 April 1513 ontdekt door Juan Ponce de Leon. Juan Ponce de León was een Spaanse ontdekkingsreiziger en veroveraar die in de 16e eeuw leefde. Hij was geboren in Santervás de Campos, Spanje, rond 1474. Ponce de León werd beroemd vanwege zijn zoektocht naar de legendarische "Fontein van de Eeuwige Jeugd" in wat nu bekend staat als Florida.

Volgens de legende was de Fontein van de Eeuwige Jeugd een magische bron van water en iemand die ervan dronk, onsterfelijk en altijd jong zou maken. Ponce de León geloofde sterk in deze legende en geloofde dat de fontein zich ergens in Florida bevond.

Ponce de León werd in 1513 door de Spaanse koning aangesteld om Florida te verkennen en te veroveren. Tijdens zijn eerste reis naar Florida ontdekte hij de kust van de staat en noemde hij het land "La Florida", wat in het Spaans "bloeiend" betekent.

In 1521 keerde Ponce de León terug naar Florida, dit keer met de bedoeling om een kolonie te stichten. Hij landde echter op de westkust van Florida en werd aangevallen door de inheemse Calusa-indianen. Hij raakte gewond bij het gevecht en stierf later aan zijn verwondingen.

Hoewel de Fontein van de Eeuwige Jeugd nooit werd gevonden, blijft de legende tot op de dag van vandaag voortleven en inspireert ze verhalen en kunstwerken.

Hoe toepasselijk…. Als we nu aan Florida denken, denken we aan de vele amusement parken, rollercoaster en wanen we ons in elke tekenfilm die we maar willen. Misschien nog steeds op zoek naar onze eeuwige Jeugd.

 

De naam Florida

portrait-of-juan-ponce-de-leon.jpg

Het eerste pretpark in Florida Cypress Garden dat opende op 2 januari 1936 zijn deuren.

De geschiedenis van Disney in Florida begint in de jaren 60, toen Walt Disney zelf een groot stuk land in Florida aankocht om daar een tweede Disneyland te bouwen. Het project kreeg de naam "Project X" en was bedoeld als een uitbreiding van Disneyland in Californië.

Na de dood van Walt Disney in 1966, besloot zijn broer Roy Disney het project voort te zetten en te transformeren tot een geheel nieuw resort, genaamd "Walt Disney World". Het resort werd in 1971 geopend met één themapark, Magic Kingdom.

Het ena na het andere amusement park werd geopend, en ik denk dat wel wel kunnen zeggen dat Florida the rollercoaster capital of the world is.... of toch niet?

Florida heeft een groot aantal themaparken en pretparken, en er zijn zeker veel achtbanen en roller coasters te vinden in de staat. Maar als we kijken naar het totale aantal achtbanen in een staat of land, dan is Florida niet de leider.

Volgens de website rcdb.com, die een uitgebreide database bijhoudt van achtbanen over de hele wereld, staat Florida op de zevende plaats in de Verenigde Staten als het gaat om het aantal achtbanen, met 91 achtbanen in totaal. De staat met de meeste achtbanen in de Amerika is momenteel Ohio, met 124 achtbanen.

In de wereld als geheel is Florida ook niet de leider als het gaat om het aantal achtbanen. Volgens dezelfde website staat de staat op de vijftiende plaats in de wereld, met 101 achtbanen. Het land met de meeste achtbanen ter wereld is momenteel Japan, met meer dan 300 achtbanen.

Het is echter belangrijk op te merken dat Florida nog steeds een van de meest populaire bestemmingen voor pretparken en themaparken is, en dat veel van de achtbanen in Florida enkele van de grootste en meest opvallende attracties ter wereld zijn.

De meeste vakantiegangers die naar Florida gaan, gaan dan ook voor de vele pretparken. Maar er wonen zoveel meer dieren in Florida dan Donald Duck en Mickey Mouse!

Florida in een rollercoaster

disney.jpg

Florida in een vogelvlucht

disney.jpg

Bas en Esther in Florida

Dus wij gaan naar de sunshine state voor de prachtige natuur! Dat in combinatie met een caribische sfeer geeft ons een echt vakantie gevoel.

Het is heel luek om vgels te fotogreferen en de andere dieren die hier voor komen en de dieren zijn hier niet schuw. Daar word, ik, Esther wel heel blij van zeker met vogels... ik ben niet de beste vogel fotograaf. Bas daarin tegen is een echte vogelaar en kan zijn hart ophalen.

En zeker zijn wij ook naar een aantal pretparken geweest vooral de eerste twee jaar. Maar die slaan we tegenwoodig echt over.

Op deze florida informatie site willen wij graag de mooie plekken aanwijzen. Houd daarmee wel rekeing dat wij nog heel veel van Florida te ontdekken hebben en zodra we weer wat nieuws hebben gevonden zullen wij dat weer laten weten.

Wil je van nieuwe post op de hoogte worden gehouden vul dan onderstaan contact formulier in, en wij laten je weten als we iets nieuws hebben gepost.

Maar Florida heeft zoveel meer te bieden dan alleen Mickey Mouse en Donald Duck!

 

Er leven meer dan 500 vogelsoorten in Florida, dit door de enorme diversiteit aan bomen planten en insecten! Allen de Everglades heeft al 350 soorten vogels, waaronder trekvogels, roofvogels, watervogels en zangvogels. Florida is een belangrijke broedplaats voor veel vogelsoorten en ook een belangrijk overwinteringsgebied voor trekvogels die vanuit het noorden komen. De staat heeft verschillende habitats die ideaal zijn voor vogels, zoals de Everglades, wetlands, moerassen, stranden en bossen.

Eenbekende vogel in Florida is de Amerikaanse zilverreiger. Deze vogel heeft een kenmerkende witte verenkleed en een opvallende gele snavel. Hij is te vinden in de moerassen en wetlands van Florida.

Een andere bekende vogel in Florida is de pelikaan. Er zijn twee soorten pelikanen die in Florida voorkomen: de bruine pelikaan en de witte pelikaan. Beide soorten zijn te vinden langs de kustlijn en in de wateren rondom Florida en zijn bekend om hun grote snavels en hun vermogen om grote hoeveelheden vis te vangen.

Andere vogelsoorten die in Florida te vinden zijn, zijn onder andere flamingo's, ibissen, valken, haviken, zilvermeeuwen, en de Amerikaanse zeearend, en vele soorten meer! Sommige van deze soorten zijn bedreigd en hebben bescherming nodig om te overleven.

Naast vogels zijn er veel andere wilde dieren te vinden in Florida. Enkele van de meest iconische en bekende diersoorten in Florida zijn; Alligators en krokodillen, Florida is de enige plaats in de wereld waar zowel alligators als krokodillen in het wild voorkomen. 

 

De Florida-panter is een zeldzame ondersoort van de bergleeuw die alleen in Florida voorkomt.

 

Slangen, er zijn verschillende soorten slangen in Florida, waaronder de gevaarlijke koraalslang en de waterslang. Verder vind je Zwart beren, wasberen, bobcats, gordeldieren,Witstaarthert, maar ook  wel het wel bekende Keys-hert, is een ondersoort van het witstaarthert en wordt alleen gevonden op de Florida Keys.

De wateren van Florida zijn de thuisbasis van een rijke diversiteit aan zeedieren, van grote zoogdieren zoals dolfijnen tot kleine koraalrifbewoners. De kustwateren van Florida zijn de perfecte plek om te genieten van snorkelen, duiken en andere wateractiviteiten.

Een van de meest iconische zeedieren van Florida is de zeekoe, een groot, vriendelijk zoogdier dat zich voedt met zeegras. Je kunt deze vriendelijke reuzen vinden in de ondiepe kustwateren van Florida.

 

Dolfijnen zijn ook een populaire attractie voor toeristen, bekend om hun speelsheid en acrobatische vaardigheden. Florida is ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden, waaronder de groene zeeschildpad, de lederschildpad en de onechte karetschildpad.

De wateren van Florida bevatten prachtige koraalriffen die een thuis bieden aan talloze soorten tropische vissen en andere zeedieren. Haaien, roggen, octopussen, kreeften, zee-egels en zeesterren.

Heel veel natuur dus!

 

RIV08543-topaz-denoise-sharpen_resize.jpg
bottom of page