top of page

Amerika

1200px-Logo_of_the_United_States_National_Park_Service.svg.png
Ja ik hulp met mijn route
Screenshot 2022-07-21 211602.png

Op vakantie naar Amerika

Zoals je al eerder op onze website hebt gelezen zijn wij Bas en Esther. Buiten fotograferen vinden wij reizen heel erg leuk! En ons favoriete land om naar toe te reizen is Amerika. En hoe leuk is het om deze twee hobby's te combineren, fotograferen in Amerika!

Inmiddels (het is nu 2023) zijn wij al 22 x in Amerika geweest en we hebben nog heel veel gebieden die we willen zien. Maar er zijn ook een aantal gebieden die we inmiddels heel goed kennen.

Ons favoriete park is Yellowstone, de beste en het natuur geweld blijft fantastische in onze ogen. Maar we reizen ook graag naar Florida, en niet voor de parken al zijn we vroeger wel in heel wat parken geweest, voor ons is het ook daar voor de natuur en de vogels.

Voor ons is vakantie heerlijk genieten van de natuur, maar ook lekker eten of dat nou een hamburger is of taco bells of een keer wat luxer. Het is de complet beleving.

Met dit deel van onze site hopen we jullie wat verder op weg te kunnen helpen met plannen van je vakantie, want vooral je eerste trip plannen kan wat overweldiger zijn. Er zal behoorlijk wat moeten gebeuren dit allemaal op de rit te krijgen en zal dan ook staps gewijs aangevuld worden.

De voortgang hiervan zal ook te volgen zijn van de facebook pagina van ons van "Noord Amerika"

Wat ik vaak zie op forums en sites over Amerika is de vraag "is mijn route goed" En zeker als je de eerste keer gaat begrijp ik die vraag zeker, en ook wij hebben die vragen in het begin gesteld en ook veel aan gehad.

Persoonlijk vind ik alleen de antwoorden vaak wat lastiger.... zoals: "nou jij wilt wel heel veel in een korte tijd" Jaahhh dat snap ik wel. Niet iedereen is van plan weer terug te gaan of heeft er de middelen niet voor.

Ook zie ik vaak dat toch wel hoogte punten op persoonlijke smaak over moeten worden geslagen zoals: "Los Angels, vieze stad" zeker mee eens maar het staat wel voor Amerika, veel herkenningspunten, Hollywood sign, Venic beach, en studio tour..... en al je de 1e x of maar 1 x naar Amerika gaat zou ik dat zeker mee nemen.

Het is denk ik erg moeilijk om zonder je eigen (droom) reis voor ogen te hebben een ander onafhankelijk advies te geven.

Ik denk als sommige van deze mensen die het allemaal heel goed bedoelen onze routes zien niet goed worden..... Je mist de helft zou er dan gezegd worden... maar wij kiezen elke keer specifieke stukjes uit Amerika waar we heen gaan.

We vinden het altijd heel erg leuk mensen te helpen met hun routes door Amerika. Vooral West Amerika, maar ook Florida kennen we inmiddels aardig goed.

Wil je hulp hebben die op jou wensen zijn gebaseerd en niet op die van mij... of een ander laat het me weten en vul contact formulier in en wij kijken of we je kunnen helpen. Het is gratis en vrijblijvend.

Een route maken

Zelf boeken of met een reisburo

Ook een leuke vraag........

Wat wil je zelf, hoe handig ben je.......

Wat wij doen is een beetje van beide. Wij boeken onze vliegtickets en onze auto via een reisburo. Omdat je reispakket moet boeken moet je ook 5 overnachtingen erbij boeken, althans waar wij boeken. Wij boeken bij Creating Strories; American vacations. Ik stel wel onze eigen reis samen en neem dan met hun contact op.

Waarom wij niet alles zelf doen; het zijn natuurlijk geen goedkope reizen en we hebben al wel eens het een en ander mee gemaakt dat we toch heel blij zijn dat we een reisburo achter ons hebben staan die het kunnen oplossen.

Het "leukste"  nou achteraf blijft het een verhaal;

Florida 2008, vertrek zondag 23 Maart 1e paasdag. Samen met mijn oom en tante zouden we Orlando onveilig gaan maken! We hadden een Vila gehuurd en we zouden heerlijk gaan park hoppen. Helemaal blij en vol goede moet zijn we aan de beurt om in te checken. De dame achter de balie kijkt twijfelachtig naar ons en en onze paspoorten. Zo grappig als ik ben maakte ik een opmerking "zo gaat ze ons vertellen dat we niet mee mogen ha ha ha" Maar de moed zakt je in de schoen als ze dat inderdaad zegt. Onze tickets stonden "on Hold" dat houd in dat de plekken nog wel voor ons staan gereserveerd, niemand kan die plekken nu kopen maar wij mogen niet mee omdat ze volgens United niet betaald zouden zijn.

En nu..... Dan bel je op zondag 1e paasdag met een noodnummer van het reisburo. En er word gelukkig ook nog opgenomen. Theo (zo hete des tijds onze reisagent) verzekerde ons dat de tickets waren betaald. Er was voor hem geen tijd meer om naar het vliegveld te komen. Hij vroeg of wij de middelen hadden om de tickets daar te plekke te betalen. Hij zou het geld naar ons overmaken (in die tijd duurde dat nog wel 1 tot 2 dagen) en het opnemen met United. Gelukkig had mijn oom een aardig limit op zijn creditcard en kochten wij onze tickets voor volgens mij bijna 2000,- per stuk., leuk zo'n Last Minute

Het geld is direct terug gestort door het reisburo en achteraf bleek het een fout van United, maar dat is een behoorlijk gedoe geweest tussen het reisburo en United. Moet je je voorstellen dat je zelf staat voor die discussie... nou liever niet en dan duurt het wel even voor dat je je geld terug hebt. Daarom doen wij het altijd op deze manier.

Dan is er in deze categorie ook nog de vraag... hotels boeken of onderweg....

Ik denk als je in het hoogseizoen gaat het erg verstandig alles vooraf te boeken, of je dat nou via een reisburo doet of andere organisaties zoals booking.com of hotel.com, en tegen woordig is Airbnb ook groot. Ook als je met meer dan vier personen gaat zou ik alles boeken. En houd rekening met feestdagen in Amerika.

Leuk voorbeeld: Onze aller eerste vakantie naar Amerika. Wij hadden alleen de 1e twee nachten en de laatste nacht geboekt. Alle overig 19 dagen zijn we onze route gaan rijden en kijken waar we uit komen. Dat was in mei 2003. De laatste maandag in mei is het Memorial weekend in Amerika. Wij arriveerde toen in Yosemite NP, en we wilde in Oakhurst overnachten. Een gemiddelde overnachting koste toen $60,- per kamer. Alles zat vol, op in hotel na. Een heel mooi luxe hotel, kosten $400,- voor een nacht. Dat vind ik nog steeds veel geld voor een overnachting maar voor ons was dat echt heeelll veel geld op dat moment. Bas had het al over in de auto slapen.... nou ja dat was ik ook zeker niet van plan. We zijn een stukje terug gereden want we zagen aan de weg een bordje van een Bed and Braekfast. Je raad het al vol.... deze mensen waren super hulpvaardig en hebben allee hotels gebeld, met het zelfde resultaat wat wij hadden.

Hun buurvrouw had het er wel eens over gehad dat ze ook wel een gasten wilde ontvangen. Daar hebben ze contact mee opgenomen en we konden daar terecht. Ze had een uurtje nodig om een kamer in orde te maken. Het was inmiddels al ton 18:00 en wij wilde de volgende ochtend vroeg weer op pad. We konden bij de bed & breakfast ontbijten. De buurvrouw had haar slaapkamer netjes gemaakt, verse rozen stonden er op de kamer en de koelkast stond vol met allerlei lekkers wat we mochten pakken, zo gast vrij. De volgende ochtend had ze broodjes klaar en lekker drankjes, maar we moesten ook nog gaan ontbijten bij de bed & breakfast. Bas heeft van de dame een sleutelhanger gekregen als aandenken, hij heeft hem nog steeds. 

Les: rond feestdagen boeken! Maar Amerikanen zijn super hulpvaardig.

bottom of page