top of page

Om half 4 gaat de wekker…. Pfffff ik spring er maar gelijk uit en Bas mag nog een half uurtje langer blijven liggen.

Om half 5 staat onze vertrouwde Schipholtaxi voor de deur…. Vandaag gaat de reis naar Thessaloniki, en vanuit daar naar het mooie Kerkini meer.

Samen met Jaap en Aafje gaan we daar de Kroeskoppelikanen fotograferen.

De Kroeskoppelikaan is de grootste van de 6 soorten pelikanen. In januari en februari dragen ze hun broedkleed waardoor ze op hun hoofd een soort toupet hebben, vandaar ook de naam. Ook word hun snavelzak heel fel oranje, zo oranje dat het bijna onwerkelijk afsteekt bij de witte veren. Lees meer over deze pelikanen en hoe er naar toe te reizen bij Info!

Het meer ligt tussen de bergen. In de winter kan het hier erg koud worden en heb je dus prachtige achtergronden met besneeuwede bergtoppen. Dat zal nu niet geval zijn. We zijn wat later in het seizoen en en het is al vrij warm.....

Voordat we naar Kerkini gaan blijven we 1 nacht in Thessaloniki omdat onze oorspronkelijk vliegdag woensdag was. Deze is geannuleerd en is een dag eerder geworden maar ons hotel in Kerkini had geen plek meer. We hebben daarom besloten een nachtje in Thessaloniki te blijven. Hier zit ook een natuurgebiedje, Kalochori Lagoon. Hier gaan we opzoek naar de Flamingo's

We vliegen om 9:00 maar we zijn om 5:30 al op het vliegveld. Jaap en Aafje zijn nog onderweg. Ik heb altijd wat meer stress dat we vast komen te zitten in verkeer of  dat we, door de drukte op het vliegveld, niet op tijd zijn.

Wij checken onze koffer in wat automatisch gaat en lopen door naar de beveiliging. We zijn er zo door en lopen naar la place waar we zullen wachten op Jaap en Aafje. Alles was binnen 15 minuten geregeld en dat houdt dan dus in dat we echt te vroeg zijn....

Als zij er zijn nemen we koffie en kletsen we even bij. Bij hen liep het iets minder soepel bij de beveiliging, alles moest uit hun fototassen.......en ze waren alles apart aan het scannen, ze zien er dan ook wel heel gevaarlijk uit🙈

We lopen op tijd naar het vliegtuig en het duurt niet lang meer voor we er in kunnen. Er zi bij ons in het vliegtuig ook een hele groep Nederlanders die er uit zien of ze ook gaan fotograferen. Ze blijken van birdingpix te zijn en zijn met een groepsreis. 

Het is niet lang vliegen en na twee en half uur staan we weer aan de grond. We lopen het vliegtuig uit, de zon schijnt… en het is heerlijk weer…. Ooohhh wat lekker zeg. Zet mij maar ergens in de zon en kom me morgen maar halen.... 

Vrij vlot zijn de koffers er en gaan we auto ophalen. Ze proberen ook hier weer van alles aan te lullen wat we niet willen…. Bij het ophalen van onze Dacia Duster zien we dat er al wat krasjes en deukjes op de auto zitten. Bas maakt overal foto's van en dan kunnen we op pad.  Alle bagage erin en op naar ons hotel.

Als we wegrijden staat er een man te jongleren, wat hem overigens niet heel goed af ging, hij liet zijn ballen regelmatig vallen, en loopt vervolgens langs de auto’s voor geld. Gelukkig is het groen en kunnen we gas geven.

Het is een half uurtje rijden en we moeten over een tolweg die wel €0,50 cent kost… misschien moeten ze €2,- vragen en de weg dan daadwerkelijk onderhouden want dat heeft de weg wel echt nodig.... hobbel de bobbel.

We rijden door een halve getto en zijn zeer benieuwd naar ons hotel…..

We draaien de parkeerplaats op en dat ziet er dan prima uit. Het zwembad was nog niet open…. We moeten even buiten op het terras wachten voor we naar de kamer kunnen maar het is er heerlijk. 

We doen onze korte mouwtjes aan en besluiten naar de lagoon te rijden, hier zit een terrasje en de flamingo’s. Het ligt tegen Axios-Loudias-Aliakmonas NP aan. Het is een apart gebied….. veel afval zo in een natuur gebied maar inderdaad ook flamingo’s. Ook spot bijna masterspotter Esther weer eens een uil. Eerst stoppen we bij het eettentje en dat is niet ingericht op tourisme. De Griek die hier werkt spreekt bijna geen Engels maar met wat handen en voet gebaren komen we er wel. We hadden een Griekse salade, tatzikie, frietjes, allemaal cola en een fles water. Bas en ik mosselen en Jaap en Aaf vlees…. gerechtjes, en we moesten wel het grote bedrag van €50,- betalen, totaal voor vier man…..

We lopen naar buiten om te kijken of de uil er nog zit. Als we iets dichterbij komen vliegt hij er vandoor… ze zijn dus behoorlijk schuw.

Ook de flamingo’s hebben ons liever op afstand…. We maken wat plaatjes, grappig is dat we midden tussen de scheepvaart industrie zit, dus je bent wel iets beperkt met waarheen te fotograferen. We rijden het hele gebied rond en er zitten inderdaad veel vogels. Lepelaars, reigers, meerkoeten, diverse eenden enz.

Het begint te schemeren en het licht word erg mooi. De zonsondergang duurt ook erg lang…. Het rood in de lucht gloeit lang door. Als het echt donker is, is het klaar en rijden we naar hotel. We leggen de tassen weg en doen de truien aan en gaan nog even beneden wat drinken met wat kleine hapjes, en nog een pizza!

Daarna is het bedtijd we waren tenslotte vroeg op!

Kerkini Lake

The Story

  • Instagram
  • Facebook
White-Feather-Transparent-PNG.png
Screenshot 2023-03-18 122927.png
gastenboek_edited.png
Screenshot 2023-03-18 122927.png

Na  een goede nachtrust zitten we de volgende ochtend om 8:00 aan het ontbijt. Bas, Jaap en Aafje hebben een hard gekookt ei genomen, maar ze zijn wat groen, vooral die van Bas die is echt donker groen….. bah! Ik sla wel oven en neem roerei!

Alle bagage gaat in onze bolide en binnendoor rijden we naar Kerkini meer. Het weer is weer prachtig. De zon schijnt uitbundig en het warmt al weer lekker op. We rijden door de bergen door de meest afgelegen dorpjes waar bijna geen bedrijvigheid is. Er lopen vooral veel honden en oude mannetjes zonder gebit.

Na zo’n anderhalf uur komen we bij het meer…. We zien best wat vogels maar bijna geen pelikanen?? We stoppen ergens langs het meer maar de vogels zijn ook hier bange poepertjes en gaan er vandoor. Over poepertjes gesproken.... bij mij is er wat drang dus we gaan opzoek naar een toilet. Uiteindelijk na ruim 20 minuten langs het meer rijden komen we in een dorpje waar we iets zien waar we koffie zouden kunnen drinken. Met handen en voetgebaren maken we alles duidelijk en de Griekse koffie word gemaakt. Ik vraag naar het toilet want de nood word nu wel hoog en het oude mannetje verwijst mij naar een deur. Neeeee een lage wc in de grond! Fuck…. Ik ben bang als ik blijf staan dat ik alles onder spetter gezien de krampjes die ik heb. Nou we zullen verder niet in detail treden maar het is gelukt en alles is schoon gebleven….

Pfjjuuuww dat lucht wel op hoor. We zitten heerlijk buiten en Aafje vraagt die oude baas een foto van ons te maken, van ons viertjes. Ik denk dat hij nog nooit een mobiel in zijn handen heeft gehad, althans geen foto mee heeft gemaakt want hij krijgt het niet voor elkaar! Ook niet naar de duidelijke en dringende instructies van Aafje. Een Griek die binnen zit komt hem te hulp schieten en dan lukt het een ieder geval ons alle vier erop te krijgen. Als er niet veel later nog een jongere versie Griek aan komt vragen we het nogmaals aan hem….. en dat gaat goed. 

We rijden vanaf hier ook maar weer naar het meer en het is  erg mooi…. We zien er bootjes liggen en vragen ons af of we op deze bootjes moeten morgen. We rijden over de zandweg een stukje verder en proberen nog een keer flamingo’s die aan de kant staan te fotograferen maar ze gaan er gelijk vandoor. We draaien om en besluiten langzaam richting ons hotel te rijden. We nemen zo hier en daar een zandpad langs het meer…. Ja die duster sleept ons over alle weggetjes heen. We zien ook paarden en muildieren langs de weg een hele groep. Als we stoppen om een plaatje maken komt er een jonge Griek, Aafje en ik waren het er beide over eens dat het een "leuke" Griek was, aan rijden en die probeert ze ergens heen te loodsen….  

Bij het hotel komen we gelijk de groep Nederlanders uit het vliegtuig tegen…. Heel grappig! Zij hadden vanochtend al een boottripje gehad en gaven aan dat het erg gaaf was en dat ze behoorlijk wat pelikanen hadden. Nikkos vertelde ons ook dat het nu overdag te warm is en dat we in de ochtend echt wel pelikanen gaan zien. Nou dan geloven we hem maar op zijn blauwe ogen!

We hebben twee kamers bovenin met een balkon. Ziet er prima uit. We zien een terras en lopen er heen om wat te drinken en in de zon te zitten, maar het blijkt redelijk gesloten te zijn. We halen wat bij het supermarkt die tegenover ons hotel zit en gaan bij Jaap en Aafje op het balkon in de zon zitten. Het dorp is behoorlijk uitgestorven… het enige levendige is de supermarkt.

Om half 4 stappen we in de auto en rijden naar de plek waar Nikkos met de groep fotografen is om af te spreken voor vanavond en voor de volgende dag. Ik moet even slikken als ik hoor dat we elke ochtend om kwart voor 6 in de ontbijtzaal moeten zijn. Hier zal koffie, thee en cake klaarstaan en na de boottocht hebben we uitgebreid ontbijt. In de middag starten de boottripjes om 16:00.  Als Nikkos iedereen op de boot heeft rijdt hij voor ons uit naar een mooie plek om te fotograferen. De zon begint te zakken en ondanks dat de vogeltjes ver weg zijn is het wel erg mooi. Er liggen een paar bootjes op het water en het is prachtig om te zien. 

 

Ineens ziet Bas een ….. voorbij komen. Heel apart het lijkt op een bever. Hij is redelijk mak en Bas kan hem goed filmen. Hij heeft alleen geen camera mee…. 

 

Als het donker is gaan we naar het hotel. We gaan met Nikkos mee om ergens te eten. We zitten heerlijk bij de open haard. Ook is de grote groep fotografen mee uit ons hotel. We bestellen maar snel eten en drinken want als we na die groep zijn moeten we waarschijnlijk heel lang wachten.  Het eten is echt prima, heerlijk Griekse salade erbij. We vragen de rekening en staat weer perplex van de prijs…. €70,- voor ons alle vier echt niet te begrijpen. We besluiten niet op de groep te wachten en rijden alvast terug naar het hotel.... morgen ten slotte vroeg op!

 

We gaan lekker slapen en zetten de wekker vroeg…. Om 5:10😳

 

Screenshot 2023-03-18 122927.png

Ondanks dat we vroeg op bed liggen is het toch ff slikken. Ik heb vannacht een paar keer op de pot gezeten en voel me niet top en hoop dat het goed gaat op de boot. Na een kopje thee en een cakeje moeten we 20 minuutjes rijden naar de boot en dat is inderdaad waar we gisteren stonden. Het feit dat we op een slingerweg rijden helpt niet echt mee met de misselijkheid.  Gelukkig zijn we er en er is frisse lucht, nu gaat het wel weer wat beter. Er staan nog twee mensen die mee gaan op de boot. De kapitein is er echter nog niet. Nou zijn ze niet zo van de tijd hier in Griekenland….

 

Als hij er is heeft hij een emmer stinkvis bij zich en gaan we  aan boord van de boot. Hij is aardig groot met een dakje erop en we kunnen goed zitten met zijn zessen. Als we weg varen blaast hij op zijn fluitje om de pelikanen te laten weten dat hij er aan komt. In de verte zien we inderdaad wat pelikanen aankomen, ze zullen inderdaad wel het fluitje herkennen.
 
Het is wel nog wat donker om te fotograferen en met ISO op ruim 6000 en mijn sluitertijd op 1/100 weet ik dan ook eigenlijk niet waarom ik dat doe. Tijdens het varen verteld de kapitein het een en ander over de pelikanen. En zo langzaam aan word het wat lichter en de zon's opkomt is ook prachtig, we hebben echt mooi licht. De kapitein is er zelf ook helemaal hotel de botel over en verteld dat dit niet vaak voor komt. Dit pelikanen seizoen heeft hij dit nog maar 1 x eerder gehad. En of het nou waar is of niet wij genieten ervan met volle teugen.
 
Er zijn er inmiddels ook twee geland op het dak van de boot. Flop Flop met hun grote onbenullige poten lopen ze over het dak van zeil. De kapitein vraagt aan mij of ik ze op het dak wil fotograferen.... uhhhh nou ik weet niet hoe? Met wat gestunt en geklim sta ik op de rand van de boot en houd hij mijn jas vast voor het geval ik te water ga.... en gezien mijn acrobatische kunsten is die kans redelijk aanwezig. En in alle eerlijkheid denk ik niet dat hij door mijn jas vast te houden mij gaat voorkomen dat ik te water ga.... iets met zwaartekracht??? Het is nog geen 50kg wat in die jas zit. Maar goed! Alles voor de foto? Hij zegt tegen iedereen in de boot dat ze stil moeten blijven zitten.... Jaap had wel zin in wat sensatie en verplaatste zich.... gelukkig kon ik blijven staan.
 
Daarna was het de buurt aan de volgende.... jullie snappen wel dat ik rustig de beurt van Jaap afwacht!

Hij legt ook een vis op de motor van de boot en heel voorzichtig zie je dan vanaf het dak een lange snavel verschijnen die de vis pikt.

Als we weer gaan varen jaagt hij eerst de twee lifters er af. Op verschillende plekken legt hij de boot stil en naar verschillende lichtpunten kan er worden gefotografeerd. Iedereen is bezig met een groothoek en alle 6 hangen we over 1 kant van de boot.

Dat kan precies zonder water in de boot te laten lopen.

Het is echt een super leuke ochtend met deze prachtige dieren! We hebben er echt schik van. Alleen vliegend fotograferen wat een drama ik denk dat ik er geen 1 scherp heb.... Ik ben gewoon te traag ik snap er echt niks van... Gelukkig zijn tegenwoordig bewogen beelden hip! Daarin tegen gaat van heel dichtbij wel goed, dan ga ik daar maar mee aan de slag!

Het is 10:15 geweest en onze trommels beginnen ook te rommelen en ik zou bijna de vis van de pelikanen opeten..... We gaan terug naar de kant en als we de auto instappen besef ik me dat ik geen last van mijn maag heb gehad en ook weinig last van de misselijkheid.... al komt dat ik de auto wel weer wat terug.

We schuiven aan bij een heerlijk uitgebreid ontbijt.... echter ga ik alleen voor de griekse yoguht met noten honing en banaan, wat overigens geen straf is ik vind griekse yoghurt heerlijk!

We besluiten te relaxen en spreken on 12:30 af. We halen wat drinken en wat te snoepen gaan op pad. Er is niet heel veel te zien.....Het is weer warm dus veel vogels zoeken beschutting en de vogels die er zitten smeren hem zodra we eraan komen. Bas vliegt een stukje met de drone maar ook dit is hier niet heel spectaculair.

We gaan weer teug en relaxen nog even tot 15:30. Dan rijden we weer naar dezelfde plek van vanochtend en gaan we weer met dezelfde kapitein de boot op! Ook onze mede passagiers zijn dezelfde als vanochtend. 

Het is weer erg mooi en ondanks dat de activiteit van de pelikanen afneemt, ze beginnen met broeden waren er toch genoeg. Ook nemen we een kijkje bij de flamingo's maar die hebben geen zin in ons en gaan er vandoor.

Het is wederom een prachtige avond en de vrouw die ik gisteren verbaasd heb aangekeken omdat ze 2500 foto's op 1 bootritje heeft gemaakt, daarvan moet ik nu zeggen ik snap het.... Ik word er niet blij van want ook Bas  kan zijn vinger niet van de knop houden en ik bewerk voor ons beiden de foto's.

Onze kapitein verteld waar we de boot op zijn gegaan dat daar een heel lekker restaurant zit en hij gaat daar met een aantal touristen eten en als wij willen zijn we van harte welkom.

We besluiten om mee te gaan, het restaurant gaat pas om 19:00 urr open en het is nog maar 18:30. Het is maar 10 minuten rijden maar we mogen wel alvst naar binnen. Ook dit is weer een echt authethiek Grieks restaurant waar je ziet dat ze niet ingericht zijn op toeristen.  Maar ook hier komen we uit het menu. De kapitein had ons de kip aangeraden en de koolsla. Samen een griekse salade en frietjes is het weer smullen. Heerlijk drankje erbij.

Er lopen hier heel veel zwerfhonden op straat. Ook buiten bij het restaurant staat een schatig hondje. Als hij springt kan hij ons zien zitten. En achterlijk is hij niet want hij ziet dat we hem schattig vinden. Het duurt dan ook niet lang voor dat Bas met restjes kip, zonder bot naar buiten gaat om dit lieve hondje te voeren.

Tijd om af te rekekenen want morgen moeten we weer vroeg op. We moetsen nu een bedrag van 37,50 afreken.... voor ons alle vier in totaal. We snappen er niks van!

Weltrusten en tot morgen!

Screenshot 2023-03-18 122927.png

Na de hele nacht op de wc door te hebben gebracht en vannacht koorts te hebben gehad besluit ik, als de wekker om 5:15 gaat, dat het voor mij nog geen tijd is om op staan. Mijn hoofd knalt er af en ik blijf lekker slapen! Hopelijk na wat paracetamol voel ik me straks beter.

De andere drie gaan uiteraard wel op pad en aan hun verhalen te horen hebben ze een toffe ochtend gehad. Zijn nu met Nikkos op de boot geweest. Een kleiner bootje en ze hoefde niet helemaal naar de noordkant van het meer.

Ze zijn nu vooral bezig geweest met de snavels van de pelikanen. Door vis hoog te houden kijken ze allemaal omhoog. Ook zijn ze 3 roze pelikanen tegen gekomen.

Vol verhalen kwamen ze om 10:20 terug. Gelukkig voelde ik me tegen die tijd beter. Ik heb tot 9:30 op bed gelegen. Daarna rustig gaan douchen en aan gaan kleden. Toen zij terug waren zijn we aangeschoven aan het ontbijt. Ik ga weer voor de Griekse Yoghurt... heerlijk. Het weer is vandaag niet top, veel bewolking. We kunnen onze middag tour dan al om 15:00 doen. Tot die tijd relaxen we wat en bewerken we wat fotootjes. Ik neem nog wat paracetamol en doe nog maar een dutje.

Al we om 14:30 klaar staat voor vertrek voel ik me een stuk beter. We gaan weer op een klein bootje met een andere kapitein. Ze hebben allemaal moeilijke namen dus ik noem ze kapitein.

Bas heeft mijn camera anders ingesteld en nu moet het makkelijker zijn om vliegbeelden te maken. En dat klopt! Hup weer 2000 foto's erbij..... lekker hoor!

Boven de bergen komt door de wolken een mooi gat en hier komt de zon doorheen. Prachtig om te zien, nu nog de pelikanen in die zonnenstraal zien te krijgen. Valt allemaal niet mee, maar ook nu krijgen we weer hele andere foto's.

Als het donker begint te worden gaan we terug naar de kant. We besluiten gelijk wat te eten. We hebben onderweg wat gezien en gaan hier heen. Het is een cafe en het ziet er erg moderen uit. Hier kan je echter alleen wat drinken en niet eten. Hij verwijst ons een paar meter verder en hier zit inderdaad een restaurant. Twee zelfs. Morgen gaan we naar de andere....

Ook nu smaakt het eten weer prima! Met  volle buiken gaan we naar het hotel. We zijn lekker op tijd. Hebben nog tijd wat om te rommellen op de kamer en gaan dan lekker slapen.... Morgen weer vroeg op!

Screenshot 2023-03-18 122927.png

En ja hoor om 5:30 gaat de wekker weer en om 5:50 zitten we aan de thee en cake! We rijden naar het meer. Vandaag zouden we met Chris aan land pelikanen gaan fotograferen. Weer wat anders. Maar als we bij het meer aankomen waar ook de groep fotografen uit ons hotel is is het heel mistig!

Nikkos wil het wel gaan proberen en wij lopen met Chris naar de waterkant. Geen pelikanen. Hij hoort wel de groene specht maar die zien we niet. We hebben er wel een nieuwe vriend bij. Zoals ik al eerder schreef lopen hier heel veel zwerfhonden. Deze lobbes woont hier bij het meer. Nikkos en Chris voeren het beestje elke dag. Ook om andere honden bekommeren ze zich. Chris verteld dat vorig jaar een Amerikaanse dame een hond, na een lange procedure,  mee naar huis heeft genomen. En hoe graag ik deze lieve dikke beer mee wil nemen denk ik niet dat onze poesje het leuk vinden!

Het is wel schreinend dat ze zo slecht met hun dieren omgaan. Beest word aangeschaft en gedumpt. Vervolgens is dit beste dier ook mishandeld geweest, ze hebben een stuk van zijn oortjes geknipt. Hier kan ik oprecht intens verdrietig van worden dat mensen dit hun huisdier aandoen.

Maar goed inmiddels nog geen pelikanen en we horen geroep op het water en zien de bootjes terug keren. Het is te mistig. Op het meer zagen ze niks meer. 1 kapitein was dan ook zijn orientatie kwijt. We wachten met de groep fotografen uit ons hotel als er wat komotie ontstaat tussen Chris en een andere Griek waar duidelijk de lieve lobbes bij betrokken is want er is een hoop geblaf,..... nou ja gekef, en dit komt niet van die lobbes af maar van zoals iemand het dier noemnde, een ontplofde cavia. De eigenaar van de ontplofde cavia gooide een steen naar de lobbes en daar was Chris niet van gediend.

Nadat iedereen was gesust was er koffie. Nikkos was koffie aan het maken om het wachten wat aangenamer te maken.Uitenindelijk om 8:30 durfde ze het weer aan. Ze namen eerst de andere groep een uurtje mee. Daarna zou hij ons een uurtje ophalen. Hij adviseerde ons naar het moderne cafe te gaan waar we gisteren wilde eten. Kopje koffie drinken en dan weer terug te komen.

Nou dit moderne cafe hanteerd wel de toeristische prijzen..... We hadden drie warme choco met slagroom en een koffie en twee broodjes en waren 22 euro kwijt. Daar hebben we normaal een hele maaltijd voor!

Als we terug rijden gaan we dan de boot nog even op. Maar de pelikanen hebben er niet heel veel zin in. Wel is de zon heerlijk aan het schijnen en is het gewoon heerlijk op het bootje. We genieten dan maar gewoon even van het moment. En ook lekker dat er niet weer 2000 foto's bij komen.

We zijn laat terug bij het hotel maar ze hebben ontbijt voor ons bewaard. Ondanks dat we niet lang op de boot hebben gezeten was het een prima ochtend! Daarna gaan we weer lekker relaxen. We gaan vanmiddag weer om 15:00 op de boot. Jaap en Aafje zitten lekker op het balkon en wij proberen nog een keer het terrasje dat nu wel open is.

Dan treden we weer aan voor ons boottochtje.... dit klinkt misschien wel saai maar elke keer is het anders op boot, en dat maakt het wel erg leuk. Bij ons op de boot zit een belg en een duitser, die zijn hier ook samen en zitten bij ons in het hotel.

Nu vliegende beelden goed gaan, gaan we voor lange sluitertijden.... het oog moet dan wel scherp zijn...nou wat een gedoe zeg! Ik was net blij dat ik ze vliegend erop had.

Toch worden er weer behoorlijk wat foto's gemaakt, maar als het weer donker wordt berg ik mijn spulletjes op! Het is mooi geweest. We hebben een prachtige tijd gehad met deze geweldige pelikanen.

We gaan eten.... bij de buren van gisteren en tot onze grote verrassing spreekt de dame heel goed duits. Ze heeft daar een tijdje gewoond. Ze hebben hier ook pasta dus Aafje en ik gaan voor de pasta! We genieten van ons laatste avondmaal en zijn blij dat we dit hebben gedaan. Het was erg mooi en heel erg leuk om te doen en vooral heel gezellig. Buiten het fotograferen hebben we ook veel gelachen!

We gaan naar het hotel, waar we lekker gaan slapen!

Morgen vliegen we naar huis. Nogmaals het was erg leuk en gezellig. Te veel foto's gemaakt! Ben je na het lezen en zien van deze site enthousiast geworden en wil je weten hoe je er komt en hoe dit te regelen. Kijk dan bij "Info" Het is heel goed zelf te regelen en het is stuk goedkoper dan als je met een groep gaat. Al kan ik me wel voorstellen wanneer je alleen bent, met een groep veel leuker is.

© 2023 This site is proudly created by Esther van der Zouw

bottom of page