top of page

Polderen

Woensdag 27 April

 

Terwijl een groot deel van Nederland zijn roes ligt uit de slapen van prinsennacht, het was tenslotte weer de eerste keer naar COVID dat dit feestje gevierd kon worden, staan wij in alle vroegte op. Wij zijn niet zulke feestbeesten, nou ja Bas nog wel maar ik ben niet zo dol meer op de drukte!

We mogen de cabrio lenen van mijn zwager want het belooft een mooi dag te worden. Voor de zonsopkomst zijn we te laat maar het is nog steeds erg mooi. Hier en daar gaan nog flarden mist. Ik vind windmolens heel lelijk maar hoe ze nu een stukje boven de mist uit staken vond ik dan wel weer apart om te zien.

Het gebied waar we zijn is beschermd en  hier broeden dan ook heel veel weide vogels. Je hoort ze allemaal roepen en het is een lawaai van vogel geluiden. Heerlijk om te horen dus we doen de kap maar open ondanks dat het nog fris is. Hier kan tenslotte geen muziek tegenop.

We zien veel vogels en ook de eerste kuikens van de Kieviet en de Grutto's. Hleaas wel wat ver weg maar wel super schattig om te zien.

We maken ook een wandeling en zien veel kleine soorten vogeltjes. Ook het kneutje is aanwezig en dat snap ik. Zijn eten komt letterlijk aanvliegen als hij zijn snavel opendoet. Er zijn zoveel mugjes, overigens heel hinderlijk maar de vogels vinden ze lekker! Maar het is gewoon bizar om er zoveel rond een vogeltje rond te zien vliegen.

We lopen verder en komen een dame tegen die we afgelopen zondag ook tegen waren gekomen toen we even bij de wildmuur hadden gekeken. Ze vertelde dat in het riet zeker twee blauwborsten zaten die zich regelmatig lieten zien.

En ze had gelijk.... eindelijk een keer een blauwborstje..... Hij liet zich regelmatig zien en zong uit volle borst, ik denk dat hij voor Alexander lang zal hij leven zong!

004.jpg
003.jpg

We hebben er een behoorlijk tijd gestaan en inmiddels was het al bijna 12:00 uur. We zijn binnen door naar Boshuis Drie gereden waar we heerlijk hebben geluncht en na hebben genoten van de toch wel diversiteit die we vanochtend hebben gezien.

Zo hebben wij onze Koningsdag door gebracht!

041.jpg

© 2022 This site is proudly created by Esther van der Zouw

bottom of page