top of page

Boomkikkers

Augustus/September

 

Op zoek naar avontuur en de groene ninja's van de natuur? Nou, dan zit je hier goed! 📸🌿

Ik was al een tijdje gefascineerd door die adembenemende foto's van boomkikkers die steeds weer opdoken op mijn Facebook-feed. Herinneringen aan onze geweldige fototrip met de VNF Apeldoorn-fotoclub, waar we deze kleine groene meesterklimmers twee jaar geleden ontmoetten, en de occasionele ontmoetingen in de Amsterdamse waterleidingduinen, waren nog vers in mijn geheugen.

Dus, besloten we op een dag om onze zoektocht voort te zetten en gingen we naar Udenhout. En raad eens? Het beste van alles is dat je voor deze groene ninja's niet vroeg je bed uit hoeft!

Laten we even kennismaken met onze sterren van de dag: de boomkikkers! Deze kleine groene acrobaten zijn gewapend met vingertopzuignapjes en teenzuigers, waardoor ze epische klimkunsten kunnen vertonen. Ondanks hun bescheiden lengte van maximaal 5 centimeter hebben ze persoonlijkheden die groter zijn dan het leven zelf!

In het voorjaar, wanneer de zon de wateren verwarmt, gaan ze in concertmodus. Vanaf half april kun je hun luide muzikale optredens horen vanaf de waterkanten van hun geliefde voortplantingsplaatsen. Op warme avonden klinkt hun gezang luider dan een rockconcert! En dit spektakel gaat door tot in mei, soms zelfs tot begin juni.

Onze avontuurlijke zondagmiddag in Udenhout bracht ons naar een plek waar we naar schatting wel honderd van deze kleine kikkers hebben gezien. Ze zijn zo klein dat ze soms moeilijk te vinden zijn, maar dat maakt de ontdekking des te spannender!

We hadden het geluk om ze in actie te zien - klimmend, over elkaar heen wandelend, en zelfs een die een vlieg ving! En ja, ze houden zelfs van een snackmomentje op een bramenstruik.

Een middag doorbrengen in Udenhout op zoek naar deze groene ninja's is zeker een geweldige manier om de dag door te brengen. Dus, trek je avontuursschoenen aan, pak je camera en ga op zoek naar de boomkikker! Je zult versteld staan van hun klimkunsten en hun serenades aan de lente. 🐸🎶📷

RIV03605-DeNoiseAI-low-light_resize.jpg
WhatsApp Image 2023-10-05 at 21.21.07.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-05 at 21.21.06(1).jpeg

© 2023 This site is proudly created by Esther van der Zouw

bottom of page