top of page

Nu al Herfst?

Vrijdag 4/ Zaterdag 5/ Zondag 6 Augustus

 

Tot mijn grote verbazing zie ik al diverse paddenstoelen foto's op facebook voorbij komen. Nou Ja misschien ook niet zo raar want na onze prachtige voorzomer is het nu compleet omgeslagen naar herfst. Wind, Regen en de temperaturen dalen aardig.

 

En ja dan gaan de paddenstoelen groeien......

En dan begint het bij mij te kriebelen! Vorige week heb ik een nieuwe lens gekocht, en Laowa 68mm Macro F2,8 2x vergroting en hoe beter te testen dan op alle mooie schimmels.

Als we vrijdag klaar zijn met werken pak ik mijn spulletjes en rijden we naar Busloo en rijden we het bospad.... en inderdaad allemaal paddo's. Het is wel even wennen met deze lens maar ben helemaal in mijn nopjes. Bas zoekt voor mij paddenstoelen op en ik zet ze op de foto. Thuis gekomen zie ik dat ik nog wel even moet oefenen. Ook zie ik dat de lens soms hele aparte dingen doet, zeker als de zon in de lens schijnt, wel erg leuk.

De volgende ochtend zit ik nog helemaal in de kriebels en als ik wakker word om 8:00 uur zie ik dat het tot 12:00 droog blijft. Bas slaat even over maar ik haast mij naar het bos! En ja eindelijk een hazenpootje. De einde resultaten waren al beter dan gisteren.....

Maar als ik dan zie dat het zondagochtend ook nog een tijdje droog blijft wil ik toch nog even terug. Bas gaat nu wel mee en tot dat het begint te regenen zijn we in het bos. De hazenpootjes zijn inmiddels vergaan maar gelukkig is er veel anders moois.

Een heerlijk herfstweekend! Regen, Wind en paddenstoelen!

RIV00614-topaz-denoise_resize.jpg

© 2023 This site is proudly created by Esther van der Zouw

bottom of page